Het college van burgemeester en schepenen besliste in zitting van 28 september 2020 principieel akkoord te gaan met de aanpassing van het ontwerp zodat over het hele traject Gudstraat, Koning Albertstraat, Kattenbroekstraat, Rijgerstraat en Beugemstraat fietspaden worden voorzien tussen Herdersem (Pontweg) en de Leirekensroute in de Beugemstraat.
In zelfde zitting werd principieel beslist akkoord te gaan met de opstart van de grondinnames, nodig om de fietspaden te realiseren, door de dienst Juridische zaken - patrimonium en het werk voor schattingen en onderhandelingen uit te besteden aan de grondverwervingsdiensten van Aquafin.
Het college van burgemeester en schepenen besliste in zitting van 14 december 2020 In het kader van de geplande riolerings- en wegenwerken van de dienst Mobiliteit en openbare werken akkoord te gaan om de schattingen en onderhandelingen uit te besteden aan de diensten van Aquafin voor de dossiers Herdersem Gudstraat - Kattenbroekstraat (85 innames), Aalst Hoezekouterdreef (35 innames), Erembodegem Welleweg - Asterstraat (18 innames), Moorsel Gevergemveldbaan (15 innames), Nieuwerkerken Bremtstraat (80 innames), Gijzegem Pachthofstraat (45 innames).
In zelfde zitting werd beslist de nodige budgetten te voorzien onder het exploitatiebudget Mobiliteit en openbare werken, onder MJP000437 – AC000194 – artikelnummer 0310‑70/6131100 (Aquafin (Riototaal): afkoppelingsstudies, onderhoud pompstations, advisering, modelberekeningen, onderhandelingen voor grondinnames voor rioleringsprojecten - Erelonen en vergoedingen consultancy).
In het kader van de geplande riolerings- en wegenwerken te Herdersem-Moorsel, Gudstraat, Kattenbroekstraat, Koning Albertstraat, Biesebroekweg, Baaikensveldweg, Bloemenveldstraat, deel Rijgerstraat en deel Avouestraat, zijn 73 grondverwervingen noodzakelijk.
Aquafin waardeerde de benodigde percelen voor een totale aankoopwaarde, inclusief werkzones, pachtafstanden, uitwinnings- en schadevergoedingen voor 491.711,52 EUR.
De gemeenteraad besliste in zitting van 30 november 2021 om reden van openbaar nut, in het kader van de geplande riolerings- en wegenwerken te Herdersem-Moorsel, Gudstraat, Kattenbroekstraat, Koning Albertstraat, Biesebroekweg, Baaikensveldweg, Bloemenveldstraat, deel Rijgerstraat en deel Avouestraat, akkoord te gaan met de grondverwervingen voor de geschatte waarde van 491.711,52 EUR.
In zelfde zitting werd beslist notariskantoor Caudron, Herzeel en Breckpot, met standplaats te Aalst en Erembodegem, aan te stellen voor de afhandeling van de notariële akten.
Na start van de onderhandelingen door Aquafin blijkt de waardebepaling van de landbouwgronden te laag te zijn. Voor de opmaak van het schattingsverslag werden vergelijkingspunten gebruikt van diverse jaren terug. Aangezien de prijzen de laatste tijd sterk stegen, is de gemiddelde eenheidsprijs van 3,46 EUR/m² te laag
In Oost-Vlaanderen was de gemiddelde prijs van landbouwgrond een jaar geleden meer dan 6 EUR/m².
7 EUR/m² kan vandaag worden weerhouden als waarde voor dergelijke percelen.
Met deze kennis werd een geactualiseerd schattingsverslag opgemaakt. Op basis hiervan dient een budgetverhoging van 70.000 EUR te worden voorzien.
De gemeenteraad besliste in zitting van 31 mei 2022 om reden van openbaar nut, in het kader van de geplande riolerings- en wegenwerken te Herdersem-Moorsel, Gudstraat, Kattenbroekstraat, Koning Albertstraat, Biesebroekweg, Baaikensveldweg, Bloemenveldstraat, deel Rijgerstraat en deel Avouestraat, akkoord te gaan met een budgetverhoging van 70.000,00 EUR.
De eigenaar ondertekende een onderhandse koopovereenkomst, waarin hij zich verbindt te verkopen aan de stad Aalst, een bovengrondse inname van 1,50 m² te Aalst-Moorsel, kadastraal gekend 8°afdeling, sectie D, deel nummer 273 E5, zijnde inname 73 van het plan, voor de prijs van 467,00 EUR.
Het college van burgemeester en schepenen besliste in zitting van 10 januari 2025 kennis te nemen van de afgesloten overeenkomst voor inname 73 in het kader van de geplande riolerings- en wegenwerken te Herdersem-Moorsel, Gudstraat, Kattenbroekstraat, Koning Albertstraat, Biesebroekweg, Baaikensveldweg, Bloemenveldstraat, deel Rijgerstraat en deel Avouestraat en voormelde overeenkomst ter goedkeuring voor te leggen aan de gemeenteraad.
In het dossier werd de overeenkomst en het plan toegevoegd.
Artikel 56 van het Decreet over het lokaal bestuur.
Artikel 279 §1 van het Decreet over het lokaal bestuur. De reglementen, verordeningen, beslissingen en akten van de gemeenteraad, en alle andere stukken of briefwisseling die specifiek betrekking hebben op de gemeenteraad worden ondertekend door de voorzitter van de gemeenteraad en medeondertekend door de algemeen directeur.
Besluit van de voorzitter van de gemeenteraad van 8 maart 2019. Vervanging en delegatie handtekenbevoegdheid voorzitter van de gemeenteraad naar de burgemeester.
Besluit van de stadssecretaris van 21 augustus 2015. Delegatie handtekenbevoegdheid aan de directeurs/clusterverantwoordelijken
om reden van openbaar nut, in het kader van de geplande riolerings- en wegenwerken te Herdersem-Moorsel, Gudstraat, Kattenbroekstraat, Koning Albertstraat, Biesebroekweg, Baaikensveldweg, Bloemenveldstraat, deel Rijgerstraat en deel Avouestraat, over te gaan tot de verwerving van inname 73 van het plan, te Aalst-Moorsel, 8°afdeling, sectie D, deel van nummer 273 E5, met een oppervlakte van 1,50 m², voor de prijs van 467,00 EUR, op basis van de voorwaarden opgenomen in de onderhandse overeenkomst.
de heer David Coppens, voorzitter gemeenteraad en de heer Wim Leerman, algemeen directeur, of hun vervangers, aan te stellen als verschijners namens de stad om voormelde overeenkomst te ondertekenen na goedkeuring door de gemeenteraad.